”Vad jag behöver”

Det handlar om vad jag behöver. Vad vi alla behöver. Är det en glass på stranden en solig dag, eller en taxi klockan 03.35 på Sveavägen, eller ett överfullt glas. Kanske bara en klapp på axeln eller ett skratt tillsammans med en främling på okänd ort.

Men om jag ska få vad jag vill ha behöver jag inse en sak. Att ingen bryr sig ifall jag köper tre för fyra eller om jag betalar ett för högt pris för ingenting. Det finns lamhet och oförmåga, trötthet och ingenting.

Som om det inte betydde något ifall du, min nästa, faller. Huvudsaken är tydligen att dunk-dunk musiken fortsätter i natten och oresonligt, utan pardon, skiljer vilka som får och de som inte får från varandra.

Ingen kommer att premiera dig för att du bor i en social lägenhet och kämpar mot mörkret. Kanske vinner du men ingen kommer att ge dig cred för det i alla fall.

För du är den som måste ge dig själv en klapp på axeln, en kram i mörkret. Det måste vara du som sätter dig högst upp på pallen i själens olympiad. Kom ihåg det när vintern kommer, för då fryser själens hålor till isgrottor och då kan vi välja att överleva eller gå under en kylig vinternatt. Kom ihåg att du är värd hur mycket som helst

Författare: Johanna Nisses

Stäng meny